Gıda Teknolojisi Programı

   
Program Tanıtımı

Kuruluş
Gıda Teknolojisi Programı 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Ardahan Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Ardahan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesine aktarılmıştır.

Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan mezunlara Gıda Teknikeri önlisans diploması verilir.

Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Önlisans

Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Programda mevcut olan derslerin tümünü (toplam 120 AKTS) başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalması elde etmek. 30 iş günü staj süresini tamamlamak.

Program Profili
Bu bölümün temel amacı, öğrencilerin eğitimsel, psikolojik ve iletişimsel becerilerini geliştirerek Gıda teknikeri alanında uzmanlar yetiştirmektir. Gıda teknikerliği ön lisans programının temel amacı, gıda sektöründe üretim, laboratuar, pazarlama ve yönetim konularında çağdaş bilgi ve beceri yetisine sahip “Gıda Teknikerleri” yetiştirmektir.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Program mezunları, gıda işletmeleri, fırınlar, pastahaneler, yufkacılar, unlu mamüller (Simitçiler), kasaplar, doğal madensuyu ve şişelenmiş suların üretiminde, süt ve süt ürünleri üreten fabrikalarda, ekmek, kek, bisküvi ya da pankek için hazırlanmış un karışımları ve hazır karıştırılmış unlar ile hamur imalatı yapan fabrikalarda, ambalaj firmalarında ve gıda endüstürisi ile ilgili her alanda çalışma imkanı bulabilmektedirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş
Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler DGS sınavına girip başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Ziraat Fakültesinin çeşitli bölümleri ve Kimya bölümlerinden herhangi bir lisans programına kontenjan dahilin de geçiş yapma imkânına sahiptirler.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, Ardahan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabidir.Bu yönetmeliğe göre Öğrencilerin aldıkları derslerden başarılı olup olmadıkları bir ara sınav, bir dönem sonu sınavı olmak üzere iki aşamada değerlendirmeye tâbi tutulmaktadır. Geçme notu tespit edilirken, ara sınav % 40, dönem sonu sınavı da % 60 oranında etkili olmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Yeterlilik koşulları ve kuralları bölümündeki koşullar yeterlidir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları
Yüksek okul bünyesinde mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel analizlerin yapılabileceği bir Gıda laboratuarı bulunmaktadır.

Öğretim Planı
2019 Öğretim Yılı Öncesi Kayıtlı Öğrenciler İçin Öğretim Planı için tıklayınız...
2019 Öğretim Yılı ve Sonrası Kayıtlı Öğrenciler İçin Öğretim Planı için tıklayınız...
Program Danışmanları
Danışman listesi için tıklayınız.