Yerelden Küresele Girişimcilik Konferansı Verildi

16 Mart 2024 Cumartesi

Teknik Bilimler MYO öncülüğünde 'Yerelden Küresele Girişimcilik' konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Genel Sekreter Kubilay ARAS, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih ONGÜL, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Raziye Filiz AKKUŞ, Öğr. Gör. Yakup Kürşat ARAS ile birlikte akademik ve idari personeller katılım sağladı.
Program açılışında konuşma yapan Rektör BİBER; Muammer CİNDİLLİ ile ilgili hayatından örnek kesitler verdikten sonra, Ardahan İlinin ve Ardahan Üniversitesinin kalkınması ve daha da yaşanabilir bir kent olması için Ardahan'a yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğundan, Ardahan'ın bulunduğu coğrafi koşulların zor olmasına rağmen, burada doğan büyüyen ve buranın insanı olan iş insanlarının burayı unutmaması, buraya daha fazla önem vermesi, yatırım yapması ya da yatırım yapılmasına öncülük etmesi gerektiğinden bahsetmiştir. Rektör BİBER, konuşmasının sonunda programın düzenlenmesinde emeği geçen Teknik Bilimler MYO Müdürü Sayın ONGÜL ve Müdür Yardımcısı Sayın ARAS'a teşekkür ettiğini belirtmiştir.
Rektör BİBER'in konuşmasının akabinde kürsüye 'Yerelden Küresele Girişimcilik' konulu konferansını sunmak için Muammer CİNDİLLİ çıkmıştır. Sayın CİNDİLLİ konuşmasında şu başlıklar üzerinde durmuştur; Girişimcilik eski bilinen adıyla teşebbüs kavramı, Osmanlılardaki Narh sistemi ve Lonca teşkilatı, girişimci insanlara sermaye imkanı sağlanması, kurulmuş olan vakıfların girişimci kişilere destek sunması, bölgeler arası gelişmişlik düzeyinin adil ve eşit bir düzene konulması için Devletimize ve girişimci iş insanlarına görevler düştüğü gibi konu başlıkları üzerinde durulmuştur.
Konuşma sonunda Rektör BİBER, Sayın CİNDİLLİ'ye plaket takdim etmiş ve birlikte toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilerek konferans sona ermiştir.